Hesteparasitter

Tilmeld dig ringtest på hesteparasitter som afvikles i uge 44 2018 - Dermed kvalitetssikrer du det parasitologiske laboratoriearbejde og tester pålideligheden i diagnostikken

fredag 28 sep 18
|

Kontakt

Heidi Huus Petersen
Seniorforsker
DTU Veterinærinstituttet
93 51 16 45
Parasitære laboratorieundersøgelser på hest udføres almindeligvis på de fleste dyreklinikker, dyrehospitaler og diagnostiske laboratorier af enten dyrlæger, veterinærsygeplejesker og/eller laboranter. Med introduktion af ISO-dyrlægen er der lagt op til at kvaliteten af dyrlægens arbejde er i centrum.

Vi udbyder nu ringteste på hesteparasitter for anden gang. At du allerede har deltaget er ingen undskyldning, da kvaliteten og pålideligheden af det parasitologiske laboratoriearbejde løbende bør kontrolleres for at opretholde en høj standard.

 

Formålet med ringtesten på hesteparasitter er at give dyrlæger, veterinærsygeplejersker og laboranter, der beskæftiger sig med diagnosticering af hesteparasitter mulighed for at kvalitetssikre og teste pålideligheden af den diagnostik der udføres i praksislaboratoriet.

 

Ringtesten udbydes som det eneste nationale redskab til kvalitetssikring af parasit-undersøgelser på hest.

 

Ringtesten omfatter parasitæg som observeres i gødning ved flotationsprincippet (ikke bændelorm). Dog vil der senere være mulighed for udvidelse med artsdifferentiering af strongylider samt bændelorme-æg, hvis der er efterspørgsel på dette.

 

Indtastning af data fra ringtesten foregår online med personligt log-in. Efterfølgende vil der blive genereret en personlig rapport med resultaterne, samt en rapport med resultaterne fra alle deltagne laboratorier hvor de individuelle resultater er angivet med lab. kode således at alle resultaterne er anonyme.

 

Resultaterne fra ringtesten vil blive vurderet på baggrund af korrekt identificering af positive og negative prøver, korrekt identificering af æg-typen og korrekt vurdering af udskillelsesniveauet (lavgradig, moderat eller massiv).

 

Mere information

Du kan få mere information på www.parasit-ringtest.dk

 

Tidspunkt
Ringtesten afvikles i slut oktober 2018 (uge 44), hvor du som deltager vil modtage 6 gødningsprøver.

 

Tilmeld dig ringtesten
Du tilmelder dig ringtesten ved at sende en mail til parasitolog Heidi Huus Petersen (hhpet@vet.dtu.dk). Ved tilmelding får du et personligt id-nr., vejledning og log-in til den database, hvor resultaterne indtastes.

 

Pris
Intropris er 2.000,- kr. ex. moms. pr. prøvesæt bestående af 6 prøver. 

https://www.vet.dtu.dk/nyheder/nyhed?id=80A9B9C1-8B4F-4198-9442-F507DB94B359
21 AUGUST 2019