Ulv - 16.4.2018

Tom Nervil
Chefkonsulent
Afdelingen for Forskning og Relationer

Selvom dyrlægerne i DTU´s sektionsstue på Frederiksberg har oplevet en mangfoldighed af vilde dyr fra den danske fauna, var det alligevel ikke hverdagskost, da der tirsdag morgen ankom en dræbt hunulv fra Ulfborg.

Den døde ulv blev sendt til undersøgelse på DTU på vegne af Miljøstyrelsen efter at den blev fundet skudt på en mark 13 kilometer øst for Ulfborg i Vestjylland mandag eftermiddag.

Chefkonsulent Mariann Chriél fra DTU Veterinærinstituttet leder obduktionen af ulven og vil blandt andet undersøge skudsåret.

Ulven er blevet skudt i bugen, hvor der nu er et hul på tre gange tre centimer på den ene side.

»Vi tjekker, hvordan ulven er blevet ramt, og tager et røntgenbillede af den. Derefter sikrer vi skindet og knoglerne, som bliver sendt videre til Zoologisk Museum, som er meget interesserede i det, fortæller« siger Mariann Chriél.

Onsdag bliver ulven obduceret, hvorefter oplysningerne bliver givet videre til politiet.

Se DR Nyheder's video fra obduktionen her

24 MAJ 2018