Beadplex

Sanne Schou Berger
Videnskabelig assistent

Nye tider med multiplex-analysen
Som en del af Veterinærinstituttets satsning på fremtidssikrede, hurtigere og billigere analysemetoder, blev serologisk multiplex-analyse for Ap taget i brug pr. 1. februar 2017. Dette har som forventet vist sig at være en stor succes. Multiplex-platformen har vist sin styrke i form af god robusthed, meget flot validering og imponerende rationaliseringspotentiale og derfor har instituttet pr. 1. marts 2017 valgt at udfase de Ap-analyser, der er dækket ind under multiplex-analysen. I første omgang drejer det sig om Ap 1, 2, 5, 6, 7, 10 og 12. For tiden arbejdes der også på at overføre Salmonella, PRRS EU og US samt Mycoplasma hyopneumoniae analyserne til multiplex, og instituttet regner med at mange af de serologiske analyser til både svin og kvæg om få år er lagt over på multiplex-platformen.

Nye indsendelsespapirer
I praksis betyder det, at når der sendes serumprøver ind til laboratoriet til undersøgelse for de nævnte sygdomme, vil disse blive undersøgt ved multiplex-analyse, også selvom der bruges ældre indsendelsespapirer, hvorpå multiplex-analysen ikke fremgår. Vi opfordrer samtidig vores kunder til at få opdateret indsendelsessedlerne meget hurtigt. Den nyeste version ligger tilgængelig på vores hjemmeside.

Priserne falder på Ap-analyserne
I samme forbindelse er vores priser blevet reguleret. Priserne er faldet for de fleste analyser, mens vi har været nødt til at opjustere priserne for nogle få meget arbejdstunge undersøgelser.

Priseksempel pr. prøve:
Ap 2, 5, 7 og 10 kostede tidligere 36,- + 46,- + 46,- + 46,- = 174,-
Ap 2, 5, 7 og 10 ved multiplex koster nu = 95,-

Ap 2, 6 og 12 kostede tidligere 36,- + 36,- + 36,- = 118,- (Ved Mix-ELISA = 91,-)
Ap 2, 6 og 12 ved multiplex koster nu = 75,-

Se i øvrigt den opdaterede prisliste for det komplette overblik.

Vi takker for den fine modtagelse af multiplex-analysen og glæder os til at servicere vores kunder med den nyeste teknologi også i fremtiden.

18 NOVEMBER 2017