Lungeorm hos hund

Prisnedsættelser på undersøgelse af hjerte/lungeorm hos hund

torsdag 01 dec 16

Heidi Huus Petersen
Parasitolog

Til undersøgelse af hjerte/lungeorm hos hund, anbefaler DTU Veterinærinstituttet at der indsendes gødningsprøver fra 3 på hinanden følgende dage. Vi fastsætter derfor prisen til 300 kr. for 3 prøver i stedet for tidligere 217 kr. per prøve (651 kr. for 3 prøver). Vælger du dog kun at indsende 1 eller 2 prøver vil prisen stadig være 300 kr.

Vil du have undersøgt om behandlingen af hunden har virket, giver DTU veterinærinstituttet en rabat på 100 kr., således at undersøgelse kun koster 200 kr., dog kun i det tilfælde hvor diagnosen i første omgang er stillet hos DTU Veterinærinstituttet.

Det er velkendt, at fx fransk hjerteorm hos hund (Angiostrongulus vasorum) har en fluktuerende udskillelse af larver i gødningen. F.eks. kan prøverne fra dag 1 og 3 være uden larver, mens der kan være moderat eller massiv udskillelse af larver på dag 2. For at en infektion ikke overses anbefaler vi derfor 3 gødningsprøver til undersøgelse.

På DTU Veterinærinstituttet diagnosticeres hjerte/lungeorm ved påvisning af larver i gødningen ved Baermann metoden. Den præcise identifikation af hjerte/lungeorms larverne kan være vanskeligt, da de nemt kan forveksles med jordnematoder (orm der bor i jorden). Samles gødningsprøven dog op straks efter hunden har besørget og opsamles kun den del af prøven som ikke har været i kontakt med jorden mindskes tilstedeværelsen af jordnematoder.

Pris for undersøgelse (ekskl. moms) er 300 kr.

Pris for undersøgelse efter behandling er 200 kr.

Svartid er 2 dage.

Hvis du har spørgsmål vedr. påvisning af hjerte/lungeorm hos hund, er du altid velkommen til at kontakte Veterinærinstituttets parasitolog Heidi Huus Petersen.

Lungeorm i hund
Foto: Massiv udskillelse af Angiostrongylus vasorum larver i en
gødningsprøve fra en hund.