Ulv 2

torsdag 19 apr 18

Mariann Chriél
Chefkonsulent, dyrlæge

Af den foreløbige obduktionsrapport, som DTU Veterinærinstituttet har sendt til Miljøstyrelsen vedrørende en ulv, der blev skudt øst for Ulfborg d.16. april, fremgår det, at den døde øjeblikkelig af det skud, der ramte den.

Ulven blev bragt til DTU d. 17. april, hvorefter den undersøgt og røntgenfotograferet. Den 18. april blev der foretaget en obduktion. Skind og knogler blev sikret til brug for en eventuel udstopning på Zoologisk Museum og væv blev gemt til senere undersøgelser og dna-analyse.

Ulven vejede 31,9 kg og var 146 cm fra snude til halespids, heraf 40 cm halen. Ulven var ikke chipmærket eller øretatoveret.

Skuddet ramte ulven ca. 7 cm under ryghvirvlerne og kuglen er gået gennem dyret. Indgangshullet for kuglen var ½ cm og udgangshullet var 4 cm stort. Da kuglen ekspanderede, har den forårsaget store skader på organerne. Dele af leveren og den ene nyre er ødelagt. Endvidere er mellemgulvet skudt igennem med skader på den ene lunge. Sammenfattende har disse skader betydet, at dyret er død i skuddet.

Der gennemføres nu en DNA undersøgelse, med henblik på at fastlægge dyrets identitet, samt aldersbestemmelse og sundhedscheck af dyret f.eks. undersøgelse for parasitter, antistoffer mod rabies og hvalpesyge m.m. Resultaterne for sundhedsundersøgelsen forventes at foreligge ultimo april.

Ulv - indgang riffelkugle  Ulv - udgangshul riffelkugle
Her har riffelkuglen ramt ulven                                     Her er riffelkuglen kommet ud

24 MAJ 2018