Hesteparasitter 1 stor

Fra efteråret 2017 tilbyder DTU Veterinærinstituttet dyrlæger og laboratorier at deltage i ringtest på hesteparasitter

torsdag 27 apr 17

Heidi Huus Petersen
Parasitolog

I forbindelse med diagnosticering af hesteparasitter, og efterfølgende ordinering og udlevering af antiparasitære lægemidler til heste, kan der foretages parasitære laboratorieundersøgelser jf. § 32 i bekendtgørelse nr. 1362 om dyrlægers anvendelse, udlevering og ordinering af lægemidler til dyr. Parasitære laboratorieundersøgelser på hest udføres almindeligvis ude på de enkelte dyreklinikker, dyrehospitaler eller diagnostiske laboratorier af enten dyrlæger, veterinærsygeplejesker og/eller laboranter. Med introduktion af ISO-dyrlægen er der lagt op til at kvaliteten af dyrlægens arbejde er i centrum, og deltagelse i en ringtest vil medvirke til at dokumentere kvaliteten af dyrlægernes arbejde.

Formålet med ringtesten på hesteparasitter er at give dyrlæger, veterinærsygeplejersker og laboranter, der beskæftiger sig med diagnosticering af hesteparasitter mulighed for at kvalitetssikre og teste pålideligheden af den diagnostik der udføres i praksislaboratoriet. Testen kan endvidere betragtes som en form for efteruddannelse inden for parasitologien, da DTU veterinærinstituttet vil tilbyde undervisning i de diagnostiske metoder såfremt man mener der er behov herfor. Ringtesten vil i første omgang komme til at omfatte parasitæg som er normalt forekommende i gødningsprøver fra heste. Dog vil der være mulighed for udvidelse med artsdifferentiering af strongylider samt bændelormeæg, hvis der er efterspørgsel på dette. Ringtesten er målrettet hestepraksis og laboratorier, der arbejder med diagnostik af hesteparasitter.

Ønskes yderligere information om ringtesten eller ønsker I at blive informeret når testen tilbydes kontakt da parasitolog Heidi Huus Petersen.

Hesteparasitter 2 lille

18 NOVEMBER 2017