DTU indgår aftale med russisk center for dyrevelfærd og fødevaresikkerhed

fredag 19 okt 18
af Tom Nervil

Kristian Møller
Institutdirektør & Centerleder
DTU har netop indgået aftale med The Russian State Centre for Animal Feed and Drug Standardization and Quality, der skal sikre et samarbejde om risikovurdering inden for det veterinære- og fødevaresikkerhedsmæssige område.

Aftalen har været et par år undervejs, men med stor interesse fra begge parters side, så det var en tilfreds institutdirektør fra DTU Veterinærinstituttet, der sammen med den russiske direktør Leonid Kish og institutdirektør Christine Nellemann fra DTU Fødevareinstituttet underskrev ”Memorandum on scientific and technical cooperation in risk assessment between DTU and All-Russian State Center for Quality and Standardization of Veterinary Drugs and Feed”.

”Med en fælles tilgang til risikovurdering, er tanken at det vil lette mulighederne for at eksportere dyr og animalske produkter til Rusland,” fortæller Kristian Møller, DTU Veterinærinstituttet.

"Med en fælles tilgang til risikovurdering, er tanken at det vil lette mulighederne for at eksportere dyr og animalske produkter til Rusland."
Kristian Møller, DTU Veterinærinstituttet.

Kan medføre øget eksport

Aftalen har Fødevarestyrelsens og landbrugets interesse, da der er en forventning om at der lettere kan indgås aftaler om fremtidig eksport og import imellem de to lande.

Konkret forventer DTU, at to af vores risikovurderingseksperter snarligt vil besøge instituttet i Moskva for at diskutere og prioritere de områder, der er vigtigst at starte med. Herefter vil der fra Ruslands side være besøg på DTU af medarbejdere fra instituttet, der skal lære om metoder og procedurer inden for risikovurdering og simulering af sygdomsspredning.

14 NOVEMBER 2018