Salmonella i svin multiplexlatform

Salmonella føjes til multiplex-platformen

fredag 02 feb 18
|

Kontakt

Sanne Schou Berger
Videnskabelig assistent
DTU Veterinærinstituttet
35 88 68 91

Vores laboratorie er tæt på at være klar til at tilbyde multiplexanalyse for Salmonella i svin. Til forskel fra Salmonella mix-ELISA, er multiplexanalysen udviklet til at skelne mellem antistoffer mod Salmonella serogruppe B (bl.a. S. typhimurium og S. derby) og serogruppe C1 (bl.a. S. cholerasuis og S. infantis). 

Salmonella multiplexanalysen har en høj sensitivitet og specificitet ved sammenligning med Mix-ELISA, og derudover viser analyse af tidligere års internationale præstationsprøvninger, at multiplexanalysen klarer sig bedre end Mix-ELISA. 

Analysen er udviklet til at kunne indgå i én multiplexanalyse-pakke sammen med en eller flere af delanalyserne for Actinobacillus pleuropneumoniae (Ap serotype 1, 2, 5, 6, 7, 10 og 12). De enkelte delanalyser bliver billigere, jo flere der inkluderes i den samlede multiplexanalyse, og derved vil Salmonella multiplexanalysen være billigere i forhold til Mix-ELISA, hvis der samtidig testes for antistoffer mod Ap serotyper.

I første omgang vil Salmonella multiplexanalysen blive udbudt til undersøgelse af Salmonella profil i besætninger (K137). Desuden er vi i gang med en udvidet validering med henblik på godkendelse til anvendelse i Salmonella overvågning i de røde SPF-besætninger, således at resultatet af Indexberegningen er tilsvarende det resultat man får fra Salmonella Mix-ELISA.

Salmonella multiplexanalysen er akkrediteret af DANAK.

Ved spørgsmål kan der rettes henvendelse til laboratoriet.

http://www.vet.dtu.dk/nyheder/nyhed?id=11C8F71D-F3F4-46E8-9D1F-44D4E10E8105
23 JANUAR 2019